pondelok 16. apríla 2012

Nákupy jedla (1)

Pre dnešný deň som si pre vás pripravila pár vecí, ktoré mám rada, alebo som sa ich rozhodla vyskúšať. Niečo ako foodspiration, možno sa potom rozhodnete tiež to vyskúšať. Včera som bola na nákupe a kúpila som si veľa ovocia, zeleniny, celozrnné pečivo, ale to vám sem fotiť nebudem, to pozná každá z nás. Rada skúšam nové veci a už teraz upozorňujem že nie všetko je na 100% zdravé a diétne. Rada sa stravujem zdravo, ale zase všetkého s mierou, nepotrebujem potom vyplieniť chladničku :-)


Moje obľúbené mliečne výrobky. Najviac som si v poslednej dobre obľúbila cottage cheese, ktorý vážne úplne milujem. Najviac mi chutí bez ničoho, alebo s celozrnným pečivom a zeleninou. Jedla by som ho najradšej denne, pritom ešte nedávno som ho vôbec nejedla. Najviac mi chutí biely Rajo.

Ďalej tam mám Hollandia čokoládové jogurty a Tami jahodový jogurt. Asi práve krútite hlavou ako vôbec môžem jesť ochutené jogurty. Ale ja s nimi na raňajky alebo dopoludnia žiadny problém nemám. Nekupujem si však žiadne light, diet, ani termixy a pribináčiky. Kupujem si iba Hollandie (rôzne príchute) alebo ešte od značky Madeta a Tami, ovocné s živou kultúrou. Neobsahujú žiadne sladidlá ani podobne, sú to poctivé jogurty a nie žiadne umelotiny, takže raz za čas prečo nie. Niesú ani smotanové, extra tučné ani presladené.

No a do tretice tam sú ešte biele jogurty, tie si kupujem iba v polotučnej verzii. Tučné ani nízkotučné u mňa šancu nemajú. Najradšej mám Hollandie, Tami, alebo aj klasický Zott.

Priznávam, že toto nepatrí medzi potraviny ktoré konzumujem, ale keď som to včera videla v obchode tak mi to nedalo vyskúšať. Keď som bola malá tak som to mala rada, tak som zvedavá, či mi to ešte bude chutiť. Viem, že je to menej zdravé ako čerstvé ovocie, ale nedalo mi to, takže som neodolala.

A je to tu, cereálie. Keď som ich videla tak som ich musela mať, zamilovala som sa. Dúfam, že ma nesklamú. Niesú síce nutrične tak dobré, ako som uvádzala príklady v minulom článku ale tomuto som neodolala a už sa teším, až ich raz otvorím. Mňam.

Toto je pre mňa tiež novinka, ale doporučilo mi to pár dievčat z blogu, takže som sa to rozhodla vyskúšať. Jedli ste to už? Je to naozaj také dobré? Kúpila som si syrové a paprika s bazalkou, ak mi to bude chutiť tak skúšam ďalšie.

A na záver moje polystyrény. Tie úplne milujem, jedávam ich skoro každý deň. Ryžové, pšenično-ražné, sójové - všetky! Robím si na nich rôzne  jogurtové pomazánky, ale aj tak, najlepšie sú s džemom alebo s medom. Kedysi som ich jedávala bezpodmienečne každé ráno.

To by bolo pre dnešný deň asi všetko, asi si možno myslíte, že to nemám v hlave pokope keď si fotím jedlo. Ale foodspirations milujem a plánujem v tom pokračovať. Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, ale fotila som to Iphonom, takže nič moc. Snáď nabudúce už foťákom...

16 komentárov:

  1. Super článeček a to jídlo...dokonalost :) Zrovna taky plánuju, že napíšu něco o tom, co nakupovat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Už je to lepší, děkuju :)
    Jéé, jídlo :D Těším se na zítřek, až si dám.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jinak k té Jillian:
    Doma mám akorát 1,5Kg. To taky pro mě není nic moc, ale na některé cviky to stačí. Dám si do rukou třeba obě a mám hned 3Kg a většinou taky hodně používám můj podomácku vyrobený sandbag, který mám původně k bodyrocku. Ten bude mít tak kolem 8Kg. Kamarádka mi slíbila, že mi za měsíc podaruje i její 3Kg činky a já bych někdy chtěla ještě alespoň 5kg, tak pak už to budu moci lépe kombinovat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tyhle články zbožňuju ! Takže jogurty - no jsem asi divná ale hollandii sem měla jednou a moc mi nejela :D :/
    Cottage - stálice <3
    Ovoce z konzervy .. tak to sem neměla ani nepamatuju to mi prostě nejede . :D Naposledy jsem měla asi zavařený domácí angrešt když sem dělala kuřecí na angreštu - nojo ale domácí je domácí :)
    Jinak ty cereálie - bože ta krabice vypadá skvěle! :DD To chci takyyyyy, byly tam jenom čokoládové ? :( Musíš mi napsat jak chutnají! . Bože ty jsou skvělé :D
    Racio free style - taky sem si je teď po dlouhé době začala kupovat , cutnají mi hrozně moc.. a teĎ jsem zkusila tu novinku - bramborové - a ? Ty jsou úplně nejlepší !
    Rýžové suchary .. no :D Mám tu ty zelené (ale v růžovém :D haha, strašně inteligentně napsané) .. a ty mi chutnají .. ale takové ty uplně obyčejné ne .. třeba ty kulaté .. jenom když je na nich poleva a jogurtová poleva = tuky,tuky,tuky.. :D takže ty si už skoro vůbec nekupuju , jenom když se to doma objeví a mám na to strašnou chuť tak si vezmu .. Už sem dokonce nejedla ani jogurtov křupky protože sem si uvědomila že ta poleva - to je jenom hnus. Ale karobové? ty mi nikdo nevezme! :D
    VÍC TAKOVÝCH ČLÁNKŮ ! MILUJU JE ..
    Já sem taky maniak a fotím si všechno jídlo :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tie FreeStyle sú ú.ž.a.s.n.é ale tie éčka ://

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jů, takové zdravoučké potraviny :) moc děkuji za podporu a gratulace, jsem taky moc ráda... ^^ Já vím že je to fakt málo, ale je to skutečně jen kvůli tomu abych byla šťastná a vyrovnaná do mých 18tin, jinak jsem byla zvyklá hubnout kilo týdně s příjmem okolo 1000 kcal... Ale tentokrát je to takovéhle, a neboj, navýšení už brzy přijde, abych se samozřejmě nesesypala :) vážně moc děkuji, šťastná už jsem skoro úplně totálně :)) :*

    Hannie* (http://thinenough.blog.cz)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Náhodou všetky potraviny sú skvelé. Racio free style je výborné, najmä príchuť rajče a bazalka :D Skús aj to! A privítam nejakú recenziu na tie cereálie. Kde si ich kúpila? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. koukám, že máme stejné favority ;) děkuji za milý koment :D no třeba to některým přinese inspiraci na ten zadek :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Děkuji moc :)
    Ty racio miluju :) taky máš moc hezkej blog :)Taky máš moc hezkej blog :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Takové články naprosto zbožňuju=jíídlo :D
    až na ty polystyrény, těm jsem na chuť zatím nepřišla. Kde jsi koupila ty racio free style? U nás v Bille je přestali prodávat :(
    Můžu si tě hodit do SB?:)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. juuj aj ty máš rada čoko hollandie? asi ich často vidíš u mňa v jedálničku :) inak polystyrény na raňajku niesú bohviečo..nedajú ti moc energie..a inak niesú ani moc zdravé, obsahujú veľa cukrov, takže nič moc ako náhrada pečiva..

    OdpovedaťOdstrániť
  12. juuj aj ty máš rada čoko hollandie? asi ich často vidíš u mňa v jedálničku :) inak polystyrény na raňajku niesú bohviečo..nedajú ti moc energie..a inak niesú ani moc zdravé, obsahujú veľa cukrov, takže nič moc ako náhrada pečiva..

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Pěkné pěkné :-) Miluju ty rajčatové free style..

    OdpovedaťOdstrániť
  14. ty freestyle od Racia zbožňuju! a taky si moc nekupuju light jogurty, přijde mi to zbytečné a navíc mi je kupují rodiče..:)

    OdpovedaťOdstrániť